Eşti aici

Acasă » Informatii

Asociatia s-a constituit in anul 2001, director al Scolii ,, Grigore Antipa” fiind d-na Stupineanu Valentina.
Comitetul director al asociatiei a fost format din :

  • PERPELEA RODICA –PRESEDINTE
  • STROE EUGEN – VICEPRESEDINTE
  • INV. PETRE LUCICA- COORDONATOR DE PROIECTE
  • SADACA MARIA- CENZOR

In anul 2009 , Comitetul reprezentativ al parintilor, a fost refacut, d-na  IOSIFESCU CLAUDIA fiind numita presedinte al acestuia.

In luna noiembrie 2009, a avut loc o sesiune extraordinara de reorganizare si revigorare a Asociatiei parintilor ,, Grigore Antipa”. Actiunile s-au desfasurat printr-o serie de sedinte cu parintii la clase , cu participarea directorului scolii. S-au propus diverse actiuni care sa vizeze atat motivarea elevilor cat si imbunatatirea bazei materiale a scolii. Propunerile s-au analizat si s-a urmarit realizarea urmatoarelor obiective:

  • extinderea sistemului de monitorizare video- realizat prin montarea unei camere video la intrarea elevilor, o camera video in curtea scolii si inca una suplimentara pe holul scolii, la parter- prin contributia directa a Asociatiei parintilor.
  • inlocuierea usii de la intrarea elevilor- realizat in luna decembrie, prin montarea usii din PVC; ( din bugetul scolii)
  • modernizarea spatiului de joaca pentru prescolari- realizat partial, in cadrul proiectului ,, Sport, joc si sanatate”.
  • implementarea programului ,, Scoala dupa scoala” , la nivelul ciclului primar- realizat partial, pentru 2 luni, in 2010.
  • motivarea permanenta si concreta a elevilor cu rezultate deosebite- realizat prin recunoasterea meritelor in cadrul festivitatii de premiere de la sfarsit de an scolar- 2009-2010 si 2010-2011.
  • achizitionarea materialelor didactice complementare obiectelor de studiu precum educatia muzicala, educatia plastica, educatia tehnologica.- realizat din bugetul scolii.

S-au identificat noi resurse materiale în rândul părinţilor; familia Uram a confecţionat băncuţele pentru holul grădiniţei şi uşile vestiarelor, iar familia Ştefanache a contribuit cu glasvandurile de separare de la oficiu, completarea celui de la intrarea copiilor si sistemele de rabatare a geamurilor din salile de clasa de la gradinita.

La clasa I ,( acum a II-a) doamna invatatoare a primit o sponsorizare din partea unui parinte pentru achizitionarea unei multifunctionale la clasa, iar in clasa a V-a  si in clasa a VI-a,  familia Panaitache a facilitat sponsorizarea unor materiale didactice( dictionare, atlase scolare, culegeri de matematica si limba romana, etc.) pentru clasa, cu valoare substantiala. De asemenea, parintii s-au mobilizat si au sponsorizat activitati din cadrul proiectelor  ,,Ziua scolii”, ,, Saptamana familiei”  si ,, Scoli pentru un viitor verde”.
Cu sprijinul Asociatiei parintilor , din fondul colectat prin contributia de 2 %, a fost posibila realizarea site-ului scolii, in anul 2011.
In cursul anului scolar 2011-2012, parintii , prin contributia catre Asociatie, au achizitionat draperiile pentru salile de clasa.