Eşti aici

Acasă » Scoala "Grigore Antipa" Tulcea

MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI SI SPORTULUI
ŞCOALA  GIMNAZIALA   “GRIGORE ANTIPA”
TULCEA,   STR. VICTORIEI,   NR. 64
TELEFON/ FAX: 0240 515784,  e-mail sc6grigoreantipa@yahoo.com

Raportul Comisiei Educative pentru
Anul şcolar 2011-2012

Activitaţile educative la nivelul şcolii Grigore Antipa, Tulcea, in anului şcolar 2011-2012, au respectat Calendarul propus de ISJ Tulcea dar au inclus, de asemenea, si alte activitaţi specifice şcolii noastre.  Am incercat si am reusit sa ne implicam elevii in activitati frumoase, cat mai diverse, care sa le sporeasca increderea in fortele proprii si mandria de a face parte din colectivul scolii noastre.
Puncte forte ale activitatii educative in anul scolar 2011-2012:
Semestrul I

• Participarea la Ziua Armatei Romane (25 oct. 2011) a fost marcată prin depuneri de flori la Cimitirul eroilor. Au răspuns de această activitate coordonatorul  educativ –prof. BABAN LORENA si Consiliul elevilor şcolii noastre.
  • HALLOWEEN (31 OCT.2011)- activitate educativă desfăşurată la nivel judeţean, la initiativa d-nei Claudia Iosifescu (CIEMD). Acţiunea a constat in activitati educative si distractive cu ocazia sarbatorii Halloween, familiarizarea elevilor cu tradiţiile acestui eveniment. Responsabili pentru această activitate au fost: director Duţu Nicoleta, prof. Iosifescu Claudia, prof. Cenusa Nicoleta, coordonator educativ Baban Lorena, Consiliul elevilor. Ne-au onorat cu prezenţa invitaţi din alte şcoli din oraş, elevi şi profesori.( Şcoala nr. 12, Şcoala Al. Ciucurencu)
  • Saptamana educatiei Globale  “ATITUDINE PENTRU LUMEA NOASTRA (15-19 oct. 2011)   - Consiliul elevilor a elaborate un material ppt in care au preyentat tema Săptămânii Globale şi     argumentarea sloganului.  Au avut loc dezbateri tematice in ora de dirigentie din saptamana 15-19 nov. 2011. Responsabili pentru activitaţile mai sus menţionate au fost diriginţii şi coordonatorul educativ.
  • 1 dec. 2011- Ziua Naţională a României- sărbătoarea naţională a fost marcată printr-un concurs literar  condus de d-na prof. Cenuşă Nicoleta, in urma căruia cele mai bune lucrări au fost publicate in numărul 19 al revistei şcolii.
  • 2 decembrie- am sarbatorit Ziua Scolii Gr. Antipa: conform unui program bine stabilit si aprobat de conducerea scolii, clasele I-VIII au desfasurat activitati educative in diferite locatii din orasul nostru:

Clasa I, inv. Ionescu Anastasia - actiune in parteneriat cu Biblioteca Judetetana -  CARTEA, PRIETENA MEA.
Clasa a II a, inv. Imbuzan Viorica – vizita la Centrul Muzeal Eco-turistic al Deltei Dunarii
Clasa a III a, instit. Colesnic Voica- vizita la Centrul Muzeal Eco-turistic al Deltei Dunarii
Clasa a IV a, inv. Petre Lucica - vizita la Muzeul de Istorie si Arheologie, Tulcea
Clasa a Va, dirig. Baban Lorena - vizita la Centrul Muzeal Eco-turistic al Deltei Dunarii
Clasa a VI a, dirig. Pantelemon Mircea- vizita la Muzeul de Arta populara
Clasa a VII a, dirig. Cenusa Nicoleta – lectie demonstrativa la CIEMD
Clasa a VIII a, dirig. Antonescu Frusina- lectie demonstrativa la CIEMD.

• 1 dec. 2011- reprezintă şi Ziua  Internationala de lupta antisida, eveniment care a fost marcat prin dezbateri la clase, in săptămâna premergatoare acestei date.  Responsabili pentru aceste dezbateri au fost diriginţii.
  • 20 dec. 2011- Lectorat cu părinţii cu tema : Împreună combatem absenteismul şi violenţa.

Au susţinut acest lectorat: directorul şcolii, prof. Duţu Nicoleta, coord. educativ; prof. Baban Lorena şi consilierul şcolar, prof. Vâlcu Ionela. Au participat diriginţii claselor V-VIII.

• 19-25 dec. 2011 -săptamâna dedicată Crăciunului- elevii au avut permisiunea de a-şi decora clasele cu ornamente specifice sărbătorilor de iarnă; s-au desfăşurat serbări la nivel de clasă şi ore de curs dedicate Craciunului la lb. engleză, la toate clasele III-VIII.
  • 24 dec. 2011 – editarea şi publicarea numărului 19 al revistei şcolii, EVRIKA, responsabil coord. educativ Lorena Baban.
  • Dec. 2011- grupul vocal pregatit de d-na instit. COLESNIC VOICA  a participat la FESTIVALUL  JUDETEAN Leru-i ler , unde a obtinut locul I.
  • Echipele pregatite si conduse de prof. Pantelemon Mircea au obtinut loculurile III si IV la concursul judetean de tenis de masa. Elevii pregatiti de dl. Prof. Pantelemon au participat la concursul de cros de 1 dec si la Crosul toamnei.
  • Elevii scolii au participat la concursul Cangurul la limba romana, obtinand punctaje bune.

Semestrul al II-lea

• 21 ian. 2012- elevii scolii, coordonati de d-na directoare Dutu Nicoleta, au marcat sarbatoare Unirii, prin realizarea unui colaj de materiale informative si fotografii  pe panoul scolii dedicate istoriei. Astfel, intregul colectiv a avut ocazia sa-si aminteasca cele mai importante date ale acestui eveniment.
  • 24 Februarie 2012- DRAGOBETELE a fost sarbatorit cu mare fast, ca in fiecare an, in scoala noastra. A devanit deja o traditie sa sarbatorim venirea primaverii in acest mod, prin cantec, dans si poezie. Echipele de dans ale scolii s-au intrecut in acest concurs pentru a castiga cupele puse in joc. Au coordonat acest eveniment: d-na directoare Dutu Nicoleta, d-na prof. BABAN LORENA-coord. educativ, dl prof. PANTELEMON MIRCEA, d-na prof. IOSIFESCU CLAUDIA (CIEMD), REPREZENATII CLUBULUI SPORTIV si CONSILIUL ELEVILOR.
  • 1 martie 2012 -  am organizat TARGUL DE MARTISOARE HANDMADE, la care au partipat clasele V-VIII, sub indrumarea dirigintilor. Elevii nostril au confectionat martisoare si decoratiuni specific acestei sarbatori, pe care le-au expus in clase. Cadrele didactice au putut achizitiona modelele preferate, oferind in schimb fructe. O activitate apreciata de copii, drept pentru care cu siguranta o vom repeta si anii urmatori.  A raspuns de organizarea acestei activitati Coord. Ed. BABAN LORENA.
  • 1-8 martie 2012 a fost sarbatorit si prin serbari dedicate Zilei Mamei, organizate de gradinita si ciclul primar. Clasele I-IV au participat la expozitia de martisoare de la CIEMD iar ciclul gimazial a sarbatorit evenimentul prin realizarea unor creatii literare dedicate mamei, care au fost publicate in numarul II, al revistei scolii EVRIKA, sub coordonarea d-nei prof. CENUSA NICOLETA.
  • 22 MARTIE 2012- ZIUA MONDIALA A APEI-   a fost sarbatorita la noi in scoala printr-un simpozion organizat de d-na directoare DUTU NICOLETA in colaborare cu CIEMD (d-na CLAUDIA IOSIFESCU). A participat CONSILIUL ELEVILOR si ne-am mandrit cu invitati dragi de la ISJ, Tulcea, si din scolile Al. Ciucurencu si Scoala Gimnaziala nr. 12.
  • Am participat pe perioada intregului an scolar 2011-2012 la RO-REC, PATRULA DE RECICLARE.
  • ZIUA MONDIALA A FAMILIEI si ZIUA COPILULUI au fost sarbatorite de catre fiecare invatator, educator, diriginte, in cadrul clasei.
  • Am participat la concursul de reviste scolare, iar revista scolii noastre, EVRIKA , si  am obtinut locul I. (au coordonat editarea revistei : prof. BABAN LORENA, INV. COLESNIC VOICA, ED. MACHEDON MARILENA).
  • Anul scolar s-a incheiat cu un impresionant simpozion, “PE URMELE LUI GRIGORE ANITPA DE LA TULCEA LA SULINA”, care a reunit invitati din scolile Tulcene, dar si de la ARBDD, ISJ, CIEMD. Tinand cont de faptul ca scoala noastra poarta numele celebrului biolog, ne-am propus sa retrasam pas cu pas,viata si muca acestuia, insistand asupra perioadei petrecute in orasul Tulcea. Am avut parteneri multe scoli din tara, care poarta numele lui GRIGORE ANTIPA. ORGANIZATORI: director DUTU NICOLETA, PROF. CLAUDIA IOSIFESCU. Au participat : Consiliul elevilor, ed. MARIANA SAPERA, coord. educativ BABAN LORENA.
  • DL. PROF. Pantelemon Mircea, profesor de Educatie Fizica Si Sport, in cadrul Scolii ,,Grigore Antipa”, in anul scolar 2011-2012 a fost responsabil cu cercurile :
  • ,,Educatie Rutiera”;
  • ,,Prietenii Pompierilor”;
  • ,,Dans Modern”.

1. In cadrul cercului ,, Educatie Rutiera” au fost coptati copii atat din Scoala ,,Grigore Antipa”, cat si copii din cadrul Colegiului ,,Brad Segal” :
In data de 17 mai 2012 a avut loc etapa pe Municipiu, unde a obtinut Mentiune
La cercul ,,Prietenii Pompierilor” ,pe 16 mai 2012, in cadrul etapei Municipale, echipajul scolii a obtinut locul II calificandu-se la etapa Judeteana, care a avut loc pe 1 iunie 2012 pe Stadionul Delta.
Dansul modern a atras un numar foarte mare de elevi. Sala de Festivităţi de la Palatul Copiilor a găzduit concursul „Sănătate prin dans”, organizat de către Palatul Copiilor, reprezentat de Marinela Lungu, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.Concurenţii au fost premiaţi cu sprijinul Direcţiei Judeţene pen­tru Sport şi Tineret cu sucuri, dulciuri, diplome şi cupe.Marele premiu a fost câştigat de Şcoala generală nr. 6 Grigore Antipa Tulcea.Concursul a fost precedat de un spectacol oferit de cercurile Palatului Copiilor, coordonate de către Laura Petroschi, Ştefan Coman şi Marinela Lungu, invitaţi speciali fiind Trupa „Folllow Bit” (prof. coordonator Mihai Păruş) şi trupa „No-Limit” (prof. coordonator Mircea Pantelemon).
La comisia invatatorilor , s-au remarcat urmatoarele activitati extrascolare/educative:

• Inv. Petre Lucica a derulat in anul scolar 2011-2012 urmatoarele activitati educative:
          •  Elevii clasei a IV a au participat la acţiunile destinate Zilei alimentaţiei, Zilei de 9 Mai
          • Elevii clasei a IV a  au participat la acţiunile destinate Zilei internaţionale a drepturilor copiilor
          • Elevii clasei a IV a au participat la  dezbaterea publică „Drepturile copilului”, derulată în cadrul proiectului de parteneriat cu CIEMED, la întâlniri cu poliţia de proximitate
          • Promovarea imaginii şcolii în comunitate prin participare şi rezultatele elevilor la olimpiade, concursuri, competiţii, activităţi extracurriculare şi extraşcolare
          • Elevii clasei a IV a au participat la Concursul Naţional de limba română SMART, la concursul de matematică, la faza judeţeană 3 elevi obţinând nota 10 şi unul 8,95, iar la faza naţională 3 obţinând nota 10 iar unul 9,50 la concursul „Delta Dunării, peisaj mirific” (premiu I, 1 premiu II şi unul de III), la concursul „Delta Dunării, paradisul florei şi a faunei” (1 premiu I şi ! premiu II).

Înv. Ionescu Anastasia

• Elevii clasei I au participat la: Ziua mondială a apei si Ziua pasarilor
  •  a coordonat Programul educaţional „Igiena acasă şi la şcoală”;
  • A desfasurast activităţi destinate „Zilei alimentaţiei” –CIEMD;activităţi de Crăciun „Moş Eco”CIEMD;
  • participare cu sceneta „Legenda bradului” la spectacolul dedicat sărbătorilor de iarnă organizat de primăria Tulcea la Teatrul Jean Bart;
  • concurs judeţean „Colinde colorate”
    • -premiul I-1
    • -premiul al II-lea -1
    • - premiul al III lea-1
    • - premiu artistic -4;
  • concurs judeţean „Delta Dunarii-peisaj mirific”
    • – premiul I- 1
    • - premiul  -al II-lea -2;
  • excursie Tulcea- Galaţi
  • serbare şcolară de Crăciun şi Serbarea Abecedarului;
  • participat la actiunea de depuneri coroane Cimitirul Eroilor;
  • vizite: Muzeul de Artă populară, ISU;

Inv. Colesnic Voica  clasa a III-a

• Elevii clasei au participat la:Ziua mondială a apei, Ziua Europei
  • A coordonat  Programul national educaţional „Igiena acasă şi la şcoală”;
  • A desfasurat activităţi destinate „Zilei drepturilor copilului –CIEMD;

activităţi de Crăciun „Moş Eco”CIEMD;

• A obtinut locul I la festivalul judetean de colinde Leru-i ler dec. 2011 cu elevii claselor II-IV
  • elaborare de articole la revista scolii
  • a obtinut premiul I la concursul judeţean „Delta Dunarii-peisaj mirific”
  • a organizat excursie cu clasa pe ruta Tulcea- Constanta
  • a organizat vizite la : Muzeul de Artă populară, Acvariul Tulcea, ISU Pompieri Tulcea, Centrul Speranta cu strangere de haine si jucarii pentru copii (de 8 Martie, insotitor d-na consilier psiholog al scolii));
  • a participat la concursul naţional de limba română SMART, la concursul de matematică Fii inteligent , obtinand  la faza judeţeană 3 premii I si un premiu 2 iar la faza naţională 3 premii I si  un premiu 2
  • la concursul judetean „Delta Dunării, peisaj mirific”  elevii clasei a III a au obtinut  premiu I,
  • diploma de participare la concursul judetean Sanitarii priceputi,cu elevii claselor a VII-a participanti la cercul ,,Sanitarii priceputi,

Participarea la proiecte şi programe educaţionale a copiilor sub îndrumarea cadrelor didactice face parte integrantă din activitatea grădiniţei. Activităţile proiectelor constituie activităţi de dezvoltare personală.

• Proiecte în care au fost implicaţi copii din grădiniţă
    • „Igiena acasă şi la şcoală”- proiect naţional, concurs de poveşti-locul 5 (căştigători)
    • ,, Patrula de reciclare. ROREC”- proiect naţional
    •  „Şcoli verzi”-program naţional
    • ,,Sport joc şi sănătate”- proiect la nivelul grădiniţei în cadrul programului naţional „Viaţa- pentru o comunitate sănătoasă”- activităţi opţionale în aria DPM-dans, activităţi şi întreceri sportive.
    • Învăţătură, muncă, joc”- proiect pe 4 ani parteneri grăd. 2, 12
  • Proiecte şi activităţi în parteneriat la nivel local
    • ,,Ludoteca-locul în care regăseşti copilăria” Biblioteca Judeţeană Tulcea-proiect local
    • ,,Să ne cunoaştem Trecutul”-ICEM- Tulcea
    • ,, Natura, prietena mea!”-ICEM Tulcea- trofeul-
    • Parteneriat cu CIEMD- activităţi, expoziţii
    • Asociaţia „Mâini întinse”
    • Teatrul Dinamic
    • Teatrul „Jean Bart”

• Proiect în cadrul Strategiei Nationale  de Actiuni Comunitare- Zâmbetul, curcubeul  lacrimilor”
  • Concursuri
    • Smarty- internaţional
    • Voinicelul – naţional
    • ,, Micii Exloratori”- naţional
    • ,,Sărbătoarea paştelui în ochii copiilor”- la Muzeul de Etnografie şi Artă Pop ulară- Lucrări colective
    • ,,Sfânta Sărbătoare a Paştelui văzută în ochi de copil”  Timiş  -interjudeţean
    • ,,Delta Dunării,paradisul florii şi faunei”-naţional- artă
    • ,,DELTA DUNĂRII,PEISAJ MIRIFIC”- judeţean -artă- Coordonatori şi iniţiatori de proiect educaţional- Savencu V., Carpov T.
    • „Nuferii Deltei”- judeţean- dans
    • „Festival de folclor”-dans popular
    • „Olimpiada sportului pentru preşcolari”- dans

Puncte slabe ale activitatii educative in anul scolar 2011-2012:

• Numarul mic de cadre didactice care doresc sa se implice in astfel de activitati.
  • Programul aglomerat de la scoala, atat cel al elevilor cat si cel al profesorilor.
  • Decalarea sau renuntarea la anumite activităţi, cauzate de multitudinea solicitărilor pentru anumite cadre didactice sau elevi.
  • Aglomerarea sau chiar suprapunerea unor activitati pe anumite perioade.

Director                                                                                                          Coord. educativ
DUTU NICOLETA                                                                                      BABAN LORENA