Eşti aici

Acasă » Informatii


Grigore Antipa (1867-1944)
- celebru hidrobiolog, ihtiolog si limnolog (este considerat primul limnolog roman), reorganizator al Muzeului de Istorie Naturala din Bucuresti care ii poarta numele.
A elucidat problemele productivitatii biologice ale Dunarii si a partii nord-vestice a Marii Negre. A inaugurat studierea stiintifica a vietii pestilor endemici migratori din fauna Romaniei. A pus bazele scolii romanesti de hidrobiologie si ihtiologie. A contribuit decisiv la reorganizarea pisciculturii din tara noastra.
A condus destinele Muzeului de Istorie Naturala din Bucuresti pentru mai bine de o jumatate de secol (1893-1944). Din 8 noiembrie 1893, sub directia sa, a inceput reorganizarea muzeului, care se muta intr-un local nou, adecvat, special construit in acest scop, aflat pe Soseaua Kiseleff, la nr. 1 (prima constructie din Romania destinata si dedicata unui muzeu). Este unul dintre pionierii utilizarii dioramelor in cadrul muzeului de stiinte naturale, fiind considerat unul dintre creatorii muzeologiei moderne.
Membru al Academiei Romane si a numeroase societati stiintifice internationale.


Viziune asupra viitorului ...
Telul nostru este sa devenim o unitate scolara de referinta, integrata nevoilor sociale ale comunitatii, avand capacitatea de a functiona ca o structura eficienta si echitabila pentru toate categoriile de copii si de a asigura progresul tuturor elevilor sai, astfel incat "maine sa fii mai bun decat azi"!


Denumire completa si Localizare geografica ...
Scoala cu clasele I-VIII Grigore Antipa -Tulcea
Str. Victoriei, nr. 64-66
0240/515784 ~ contact@scoalagrigoreantipa.ro

 

Scurt istoric...
Scoala ,,Grigore Antipa" a fost infiintata in 1967 in urma eforturilor generoase ale localnicilor din zona. Ea a primit numele marelui biolog, Grigore Antipa" la aniversarea a 30 de ani de la infiintare.O intreaga pleiada de dascali ai acestei institutii au pus caramida cu caramida bazele spiritualitatii pentru o scoala care avea sa devina de prestigiu prin rezultatele pe care le-a obtinut de-a lungul anilor.

Sefii de promotie ai scolii (media 10 pe linie):

 • Obretin Lidia - 1972
 • Isai Elena - 1988
 • Ivan Carmen - 1989
 • tibuleac Andreea - 1994
 • Antonescu Madalina - 1997
 • Trantu Elena - 1998
 • Procop Alexandru – 2002


Absolventi ai scolii noastre sunt astazi personalitati marcante ale vietii politice si coditiene romanesti:

 • Crin Antonescu (personalitate politica)
 • Popa Octavian (viceprimar)
 • Butuc Florin (jurist ISJ-Tl.)
 • Misca Aurelia (avocat),

si numerosi profesori si ingineri, aflati in functii de conducere ale institutiilor locale si judetene.


Localizata pe un sol instabil, scoala a suferit degradari ale structurii de rezistenta in nenumarate randuri, drept pentru care a fost reabilitata de doua ori, in 1985 si in 2003-2005. Acum conditiile din scoala se apropie de cele europene, scoala fiind dotata cu materiale didactice moderne. Scoala are in incadrare profesori tineri, foarte bine pregatiti, dornici sa impartaseasca din cunostintele lor, elevilor. Un sprijin de nadejde pentru scoala este marea familie a parintilor , organizati intr-un O.N.G - Asociata Parintilor "Grigore Antipa" care contribuie activ la dezvoltarea scolii noastre!


Misiunea scolii este sa asigure o educatie de calitate pentru dezvoltarea intelectuala, sociala si profesionala a tinerilor in vederea adaptarii socio- economice a adolescentilor de azi, viitori cetateni activi, deplin constienti de propria valoare si competitivi pe piata muncii locala si europeana. Ne propunem sa asiguram aceasta calitate printr-un climat intern stimulativ atât pentru elevi cât si pentru profesori, sensibil la nevoile locale si regionale. Avem ca prioritate pregatirea elevilor pentru o lume in schimbare, formandu-le capacitati, deprinderi si competente care sa le permita sa-si gaseasca locul si menirea sociala. Educam elevii pentru a deveni buni cetateni si, in viitorul apropiat, cetateni de ,,tip european". Educam elevii pentru a avea un comportament ecologic, de a trai intr-un mediu santos , pe care sa s-il creeze cu fortele proprii. Vom promova un management eficient al tuturor resurselor, indiferent de provenienta lor.

 

Nu e destul sa stii, trebuie sa si aplici,
Nu e destul sa vrei, trebuie sa si faci!
... ( J.W. Goethe)